Ik ben 9

Meidenvenijn, jongens die stoer doen, groepsdruk, erbij willen horen, heftige emoties en verdriet, (oude) angsten die weer terugkomen, pesten en onzekerheid.

Dit zijn thema’s die een grotere rol gaan spelen rond het 9e levensjaar.

Deze workshop staat in het teken van de 9 jaars-fase. Deze fase vind meestal plaats in de periode tussen de acht en de elf jaar. Soms lijkt het voor ouders of hun kind al vroeg aan de puberteit begint. Dit is niet echt zo. Een kind van rond de negen jaar zit in zijn eigen fase, horend bij deze leeftijd. Ieder kind beleeft de 9 jaars-fase op zijn eigen manier.  Voor het ene kind verloopt deze periode makkelijk en voor het andere kind kan deze tijd lastiger zijn.

Tijdens deze workshop kom je erachter dat je niet de enige bent voor wie deze fase soms lastig kan zijn. Zou je deze fase graag beter willen snappen zodat je meer begrip hebt voor de keuzes die jouw kind maakt? Meld je dan aan voor de workshop via de aanmeldknop.

Positief Opvoeden

Doe jij ook zó je best in de opvoeding maar valt het je soms tegen?

Voel jij je ook wel eens onzeker over hoe je je kinderen opvoed?

Ben jij het positief opvoeden, wat je je ooit zo voorgenomen had, ook wel eens kwijt?

Wil jij leren liefdevol grenzen te stellen?

In een tijd waarin uitersten nog nooit zo ver uit elkaar lagen is er geen sprake van goed of fout. Het gaat er om hoe je bij jezelf blijft als iedereen het anders lijkt te doen.

Heb je behoefte aan een lekker bakje koffie of thee met een heerlijke traktatie… Vind je het leuk om andere ouders te spreken die dit net zo ervaren? En zou je het fijn vinden om tips en adviezen mee naar huis te nemen?

Je bent van harte welkom op de workshop ‘Positief Opvoeden’. Meld je aan via de aanmeldknop.

Tijdens de workshop op 20 april zal ook de lancering zijn van het boek: “Bedtijd is mijn happy hour” van Kirsten van Ierland

Kirsten: Bedtijd is mijn happy hour is hét invulboek voor iedere loedermoeder, ontaarde moeder, luizenmoeder, thuisblijfmoeder, werkende moeder of bonusmoeder die soms liever een wijntje drinkt dan weer een verhaaltje voorleest. Of de eendjes voert. Of langs het voetbalveld staat.

In dit invulboek mag je eindelijk eerlijk zijn over het moederschap. Over de leugentjes die je vertelt, de chocola die je stiekem in de gangkast wegsnoept en hoe vaak je nou echt nog seks hebt met je partner.

Anneke: “Het boek sluit perfect aan bij de workshop ‘Positief Opvoeden’. Het is goed om soms met humor naar situaties te kijken en vooral: om daar als moeders samen over te praten en elkaar in te steunen. Dat is ook mijn doel met de workshop. Ik ben blij dat we het boek tijdens de eerste workshop kunnen presenteren én dat ik het boek bij de workshop kan aanbieden aan deelnemers.”

 

 

De peuterpubertijd

Driftbuien, huilend en schoppend op de grond van de supermarkt, slaan als hij zijn zin niet krijgt, altijd alles zelf willen doen en overal ‘Nee!’ op zeggen. Herken je dit bij je kind? Welkom in de peuterpubertijd. Om af en toe gék van te worden! En je had het jezelf zó anders voorgesteld. Je zou liefdevol en relaxt je kind opvoeden en moet je nu zien, dit is niet hoe je het gewild had.

Want als je dan ’s avonds laat aan zijn of haar bedje staat stroomt je hart over van liefde en neem je je zelfs voor om het morgen écht anders te doen. Om vervolgens de andere dag weer uit je slof te schieten en je te bedenken dat je dít juist niet meer wilde….zucht…

De peuterpuberteit (ik ben twee en ik zeg NEE!-fase) begint als je peuter anderhalf a twee jaar oud is en eindigt rond zijn vierde jaar. Een periode van tweeënhalf jaar waarin je peuter een grote verandering doormaakt. Eigenwijs zijn, driftbuien en nee-zeggen, het is zijn manier om duidelijk te maken dat hij een eigen wil heeft. Hij beseft tijdens de peuterpuberteit maar al te goed dat hij een eigen mening heeft, zelf beslissingen kan nemen en dingen kan gaan ondernemen. Terwijl hij aan de andere kant nog zo klein is en jij ziet dat het nog zo’n strijd en struggle voor hem is.

Deze workshop is erop gericht om herkenning bij elkaar te vinden, te weten dat je niet alleen bent, dat (bijna) alle ouders hier mee te maken krijgen en om met elkaar te kijken wat nou wel en wat nou niet werkt. Lijkt je dat wat? Laat het me gerust weten. Bij voldoende aanmeldingen wordt er een datum gepland voor deze workshop.

De brutaliteit!!

‘Ik wil mijn bord niet leeg eten!’, ‘Je doet wat ik zeg en daarmee uit!’

Je wilt dat je kind beleefd tegen je praat. Maar hoe doe je dat zelf eigenlijk? Geef je het juiste voorbeeld? Of sta je als een bazige en rigide ouder thuis de lakens uit te delen? Niet altijd misschien, maar juist wanneer je moe bent, geïrriteerd, er iets heftigs gebeurd in je omgeving, het druk is op je werk…. Wat kan je van je kind verwachten als je het op deze manier laat zien…? Leer je hem of haar wel het juiste aan?

Wil je leren om beter om te gaan met de negatieve gevoelens van je kind en grenzen te stellen terwijl de relatie met je kind goed blijft? Juist ook als je moe bent en al genoeg aan jezelf hebt? Daar sluit deze workshop op aan. En tegelijk is het heerlijk om van andere ouders te horen hoe het bij hun gaat en dat je niet de enige bent die wel eens uit z’n slof schiet….

Herken je dit en zou je het heerlijk vinden om het hier eens met elkaar over te hebben? Laat het me gerust weten. Bij voldoende aanmeldingen wordt er een datum gepland voor dit thema.

Geen evenementen gevonden!